STB va functiona la capacitate maxima din 18 mai. Compania anunta insa noi reguli importante de calatorie

calatorie

Din data de 18 mai  (luni), Sociatatea de Transport Bucuresti (STB) va scoate pe trasee toate tramvaiele, troleibuzele si autobuzele, se arata intr-un comunicat de presa al companiei. Masura vine in contextul ridicarii partiale a restrictiilor de deplasare pentru populatie incepand cu data mentionata. Un anunt similar este asteptat si de la Metrorex. Trebuie spus, insa, ca accesul calatorilor in mijloacele de transport ale STB va fi limitat.

“Accesul in mijloacele STB va fi limitat: calatorii vor putea ocupa numarul de scaune din autobuze, troleibuze si tramvaie, precum si un rand in picioare, respectand distanta reglementata, de 1,5 m” anunta STB.

De asemenea, urcarea calatorilor in vehiculele STB se va face DOAR prin usa din fata, iar coborarea pe celelalte usi.

“Pentru respectarea noilor reguli de acces in mijloacele de transport in comun, in punctele de transbordari masive si cu trafic intens, calatorii vor fi indrumati catre usile de acces in vehicule de controlorii STB, sprijiniti de Politia Locala.”, mai precizeaza compania.

Primaria Capitalei, care are in subordine STB-ul, afirma ca toate vehiculele sunt dezinfectate cu substante care distrug virusurile:

“STB dezinfecteaza si statiile de asteptare, cu mobilierul aferent, aflate în administrarea sa.”

Nu in ultimul rand, calatorii sunt obligati sa poarte masti de protectie si ochelari (de vedere sau de soare) in timpul calatoriei cu mijloacele de transport in comun si sa respecte reglementarile privind distantarea sociala.

SURSA

CITESTE SI: NEWS ALERT: Dupa starea de urgenta, Romania intra in STARE DE ALERTA. Ce presupune si de ce s-a luat aceasta decizie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eight + 18 =