VIDEO: In timp ce PMB se bate cu tantarii, tigrul platanului ne mananca de vii

Tigrul Platanului

Daca ar fi sa ne luam dupa afirmatiile celor de la Primaria Capitalei, in acest an doar ni se pare ca tantarii ne mananca de vii, cel putin prin sectorul 4. Primaria Capitalei afirma, intr-un comunicat de presa ca a aplicat un numar dublu de tratamente anti tantari fata de anii precedenti. Pacat insa (pentru noi) ca nu se si simte “efortul” celor de la primarie si ca pe langa tantari, anul acesta suntem de-a dreptul sub asediul insectei numita tigrul platanului.

Iata ce spune primaria Capitalei intr-un comunicat din data de 8 august: “Avand in vedere solicitarile adresate autoritatilor locale de catre Ministerul Sanatatii cu privire la intensificarea masurilor de dezinsectie in vederea prevenirii raspandirii infectiei cu virusul West Nile, Primaria Municipiului Bucuresti reaminteste ca, in acest moment, se afla in desfasurare cel de al 10-lea tratament de combatere a tantarilor. Acesta a fost demarat in data de 2 august. Astfel, potrivit Programului Unitar de Igienizare, aprobat prin H.C.G.M.B. nr. 5/2018, pentru anul 2018, in anul 2018, in municipiul Bucuresti, au fost prevazute a se efectua, in total, 12 tratamente de dezinsectie – combatere tantari, fata de 6 tratamente/an cate s-au realizat in anii precedenti.” Hai sa spunem ca PMB-ul are dreptate, ca in total in acest an se va da cu de doua ori mai multa solutie antitantari… Doar ca problema este mult mai complicata decat o vad, din birourile lor, functionarii administratiei Capitalei. Ce ne facem cu tigrul platanului despre care cititorii nostri ne-au scris pana acum de zeci de ori?

Iata realitatea, filmata si fotografiata (in 7 august) de cititorul nostru C.D., si care contrazice fara drept de apel afirmatiile Municipalitatii.

“Avem parte de o invazie puternica si fara precedent de Tigrul Platanului. Aceasta situatie este mai grava decat cea de anul trecut. Locuiesc pe Strada Democratiei (zona Aparatorii Patriei)”, ne scrie C. D., care ne trimite si imaginile de mai jos:

Care este singura solutie pe care noi o avem la indemana impotriva acestei invazii de insecte? Pai, sa inrosim firul la 0800800868 – numar de telefon unde se pot transmite, conform PMB, sesizari privind existenta tantarilor. Ce nu stim  momentan este daca primesc si reclamatii privind Tigrul Platanului…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

sixteen + eleven =