Bianca Andreea Badea, copilul minune al baletului. Din Sectorul 4, la campionatul mondial din New York

Andreea Badea

O cheama Bianca Andreea Badea, are 11 ani, si este eleva in clasa a V-a la Liceul de Coregrafie Floria Capsali, din sectorul 4. Despre Andreea se pot spune insa mult mai multe lucruri: face balet de la varsta de 4 ani, iar pana la varsta de 11 ani a reusit sa devina tripla campioana mondiala.

In urma cu doar cateva luni, in decembrie 2017, Andreea Badea a obtinut primul loc la semifinala europena de la Barcelona si urmeaza sa reprezinte Romania la campionatul mondial de balet “Youth America Grand Prix”, care se desfasoara intre 13 si 20 aprilie 2018 la New York. Insa pentru ca familia Andreei nu putea sustine toate cheltuielile cu deplasarea in SUA, tatal micutei balerine a apelat la ajutorul primariei. Acelasi lucru a facut si conducerea Liceului Floria Capsali, care a a trimis administratiei locale o adresa in scopul obtinerii unui ajutor pentru micuta balerina.

Vestea foarte buna este ca, macar pentru cateva momente, consilierii locali au lasat deoparte orgoliile si politica si si-au dat girul (in sedinta din 30 martie), pentru acordarea unui ajutor in valoare de aproape 19.000 de lei famililei Badea. Astfel, micuta Andreea va ajunge al New York, insotita de tatal sau, Nicolae Badea, si, cel mai important, va putea participa la cea mai importanta competitie de profil din lume.

Mult succes Andreea!

CITESTE SI: Clasamentul liceelor din sector in functie de media de la admitere

Leave a Reply

Your email address will not be published.

six − two =