Ce amenda risti daca nu strangi dupa animalul de companie? Cate sanctiuni s-au dat pana acum in sectorul 4

rahatii de caine

Primavara a venit, zapada s-a topit si, pe langa rima aproape involuntara, descoperim …mizeria animalelor de companie peste tot prin Sectorul 4. Ce poate face primaria de sector, ce amenzi risca stapanii de animale care nu strang in urma patrupedelor si cate sanctiuni s-au data pana cum, cititi in continuare.

In primul rand, trebuie sa stiti ca posesorii de animale care nu strang mizeria lasata de acestea, cei care permit accesul animalelor pe locurile sau in spatiile in care nu au voie si cei care nu le tin in lesa si cu botnita risca amenzi intre 200 si 500 lei. Primaria de sector a inceput, inca de la jumatatea anului trecut, o campanie de informare a posesorilor de animale de companie prin care incerca sa-i educe pe cetateni in legatura cu aceste sanctiuni. Dar, cu vorba buna se pare ca nu merge.

La cum arata trotuarele din multe cartiere din sectorul 4, de zici ca au fost bombardate cu mizerie de caine, am putea spune ca lectia de educatie civica a celor de la primaria de sector nu a fost prea reusita. Desi, amenzi s-au dat in tot acest interval. Campania de informare despre care vorbim a fost demarata prin iulie anul trecut sub motto-ul “NU mai vrem <<noroc>> pe strada”.

Tot administratia locala a montat in diferite zone din sector, in aceeasi perioada, si aproximativ 50 de dispensere cu manusi si pungi de plastic, destinate strangerii mizeriei lasate de animale. Minunea a durat, probabil, mai putin de trei zile, pentru ca se pare ca dispenserele au fost golite repede (si nu de cei care aveau nevoie de ele…), iar lucratorii administratiei locale au cam uitat sa le realimenteze. Dar, sa fim seriosi, daca iti scoti cainele la plimbare, nu te bazezi pe dispenserele montate de primarie, ci te dotezi de acasa cu cele necesare…

camp1

In fine, daca primaria nu a reusit sa-i convinga pe unii locuitori sa stranga in urma animalelor scoase la plimbare, cel mai probabil ca n-o sa reusim noi. Cum ziceam mai sus, amenzi s-au dat. O spune chiar primarul de sector pe pagina sa de Facebook, intr-un raspuns la un comentariu pe aceasta tema. “Politia Locala a aplicat deja peste 300 de amenzi pe acest subiect. Acțiunile vor continua“, scrie primarul.

amenzi

Obligatiile stapanilor de animale de companie, conform  art. 34, alin. (1), lit. a din H.C.G.M.B. nr.120/2010:

 • sa detina asupra lor materialele necesare pentru curatarea dejectiilor fiziologice (matura, faras, pungi etc.);
 • sa nu permita accesul animalelor de companie pe spatiile verzi din parcuri, gradini publice si cele aferente ansamblurilor de locuinte, in spatiile de joaca amenajate pentru copii, in magazine si piete de desfacere a produselor agroalimentare;
 • sa tina animalele in lesa, iar celor din categoria cainilor agresivi sa le puna obligatoriu botnite.

Sursa: Primaria Sectorului 4

1 Comment

 1. BRAN VICTORIA

  February 23, 2017 at 5:04 pm

  Nu am văzut niciun polițist dând amenzi.
  La fel ați spus și despre mașinile așezate ilegal pe trotuare.
  Pe str. Covasna și aleea Covasna, mașinile stau bine-mersi pe trotuare și oamenii circulă pe lângă, punându-și viața în pericol.
  SUCCES LA AMENZI…..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

8 + eight =