Subiectul pe care nu il putem ocoli in sectorul 4, la propriu: despre rahatii de caine

rahatii de caine

Stim ca am mai scris de o mie de ori despre acest subiect, dar iata ca nu il putem ocoli. La propriu! Si nu glumim, si nu facem nici metafore inutile. Vorbim, despre rahatii de caine lasati pe trotuarele din sector precum minele antipersonal in zonele de razboi, de proprietarii de animale care inca nu inteleg ca civilizatia de care se tot plang ca nu prea exista in sectorul 4 tine si de comportamentul lor, nu doar de cel al altor locuitori! Si scuze pentru titlul fara ocolisuri…

De ce scriem din nou pe tema asta? Pentru ca ni s-a intamplat chiar azi dimineata sa facem slalom printre rahatii de caine, in zona Sudului spre Brancoveanu. Dar, ghinion, am ajuns, pana la urma, victime. Va scutim de detalii, intelegeti problema si singuri pentru ca sigur vi s-a intamplat si voua o astfel de patanie.

Prin urmare, facem (pentru a cata oara!?)  apel la posesorii de caini, sa ia cu ei atunci cand isi scot animalele la plimbare, pungi si ce-o mai trebui, ca sa stranga in urma patrupedelor. Si un sfat de la comunitatea locuitorilor din Sectorul 4: nu va mai bazati pe ce promite, spune etc primaria legat de dispenserele de pungi montate de primarie inca de prin 2016, pentru ca cel mai probabil nu o sa gasiti …pungi in ele. Nu e vina primariei, e vina gainarilor care le fura, pur si simplu. Faceti lsi voi un act “eroic” si luati problema in propriile maini, plecand de acasa dotati cu ceea ce va trebuie. Nu este deloc greu si, mai ales, e un pas de facut daca vrem sa ne mai civilizam un pic. Si inca ceva, de data asta ca mesaj direct pentru cei de la Politia Locala a Sectorului 4 (da, aia pe care primarul Daniel Baluta o tot lauda de fiecare data cand poate pe pagina sa de Facebook). Oameni buni, aveti la indemana legea, basca si o campanie demarata de vreo doi ani de zile pentru constientizarea proprietarilor de animale ca nu le pot lasa sa-si faca nevoile pe unde apuca… Ce asteptati? Dati amenzi celor care nu respecta legea si dau dovada de lipsa de bun simt. Zau asa, daca va faceti treaba cum trebuie, poate mai creste un pic si bugetul local, ca tot e mic si pricajit si are nevoie de sprijin. Apropo de asta, oare cate amenzi o fi dat Politia Locala in ultimul an celor care nu strang mizeria cainilor pe care ii plimba? Chiar am vrea sa stim.

Bine de stiut: posesorii de animale care nu strang mizeria lasata de acestea, cei care permit accesul animalelor pe locurile sau in spatiile in care nu au voie si cei care nu le tin in lesa si cu botnita risca amenzi intre 200 si 500 lei.

Si, ca sa fie clar despre ce lege vorbim, iata obligatiile stapanilor de animale de companie, conform  art. 34, alin. (1), lit. a din H.C.G.M.B. nr.120/2010:

  • sa detina asupra lor materialele necesare pentru curatarea dejectiilor fiziologice (matura, faras, pungi etc.);
  • sa nu permita accesul animalelor de companie pe spatiile verzi din parcuri, gradini publice si cele aferente ansamblurilor de locuinte, in spatiile de joaca amenajate pentru copii, in magazine si piete de desfacere a produselor agroalimentare;
  • sa tina animalele in lesa, iar celor din categoria cainilor agresivi sa le puna obligatoriu botnite.

1 Comment

  1. Marius

    January 31, 2018 at 1:03 pm

    La ce numar putem suna pentru reclamatii ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 × 5 =