Prefectul Capitalei a anuntat astazi noi reguli, la doar o zi de la inasprirea restrictiilor in Bucuresti!

COVID-19

Autoritatile au revenit astazi cu noi anunturi privind masurile pe care le impun in incercarea de a aduce sub control epidemia de COVID-19, in mod special in Bucuresti, unde numarul de infectari creste de la o zi la alta intr-un ritm ingrijorator. Tot astazi, au fost inregistrate aproape 3.000 de noi cazuri de infectare, 82 de romani au decedat, iar la ATI s-a depasit numarul de 600 de pacienti internati.

In primul rand, autoritatile au completat hotararea de ieri, incluzand in categoria localurilor care se inchid barurile, cluburile si discotecile din Bucuresti.

Ieri, prefectul anunta inchiderea resturantelor, barurilor, teatrelor, cinematografelor si a tuturor salilor de spectacol, dar nu si a cluburilor.

In acealasi timp, s-a revenit asupra deciziei care impunea purtarea mastilor de protectie in apropierea scolilor, la o distanta de 100 de metri. Astfel, autoritatile au redus aceasta distanta la 50 de metri, considerand ca parintilor, de exemplu, le este greu sa poarte masca pe o raza de 100 de metri.

Nu in ultimul rand, avand in vedere ca toata lumea a atras atentia ca s-a decis inchiderea teatrelor si a cinematografelor, dar “pacanelele” au ramas deschise, autoritatile au hotarat sa inchida salile de jocuri de noroc si pariuri, cu exceptia casieriilor unde se vand biletele, considerand ca in aceste spatii se respecta regulile.

Foarte important, Jandarmeria si Politia vor efectua controale intense cu aplicarea amenzilor acolo unde nu se respecta regulile impuse. Asta pentru ca “in acest moment nu se respecta restrictiile”, spune Prefectul.

Intrebat daca se ia in calcul reinchiderea scolilor, prefectul Capitalei a spus ca nu va fi luata aceasta decizie, insa cursurile, acolo unde situatia o impune, se vor face exclusiv online.

Din pacate, numarul infectarilor a crescut din nou si astazi, 7 octombrie, cand cifrele arata peste tot recorduri negative. Astfel, Romania ajunge aproape de pragul de 3.000 de infectari (2958 de infectari) cu coronavirus in 24 de ore, la un numar ceva mai mare de teste decat de obicei – 27.814. Tragic este ca de ieri si pana astazi 82 de persoane si-au pierdut viata din cauze asociate COVID-19. Nici la ATI situatia nu este deloc buna, inca un record negativ fiind inregistrat in ultimele 24 de ore – 612 persoane internate in ultimele 24 de ore.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

5 − one =