La un pas de tragedie. Incendiul de la Spitalul Nicolae Robănescu: 79 de copii, transferați la Marie Curie

Un incendiu puternic a izbucnit marți seară în curtea Spitalului Nicolae Robănescu din București, după ce un transformator ar fi explodat. Nu există victime și incendiul a fost lichidat la câteva ore de la declanșare. Totuși, cei 79 de copii şi aparţinătorii acestora, mai exact 110 persoane, au fost evacuați și transferați la Spitalul Marie Curie.

Potrivit Digi24, în noaptea de marţi spre miercuri, centrul era doar parţial alimentat cu energie electrică, dar echipele furnizorului de electricitate lcurau pentru remedierea situaţiei.

Ce spun autoritățile despre acesrt incident grav?

Premierul Marcel Ciolacu a declarat în această dimineață, într-o conferință de presă comună cu Ministrul Sănătații, Alexandru Rafila, că se va s-a demarat deja o anchetă și că în perioada umrătoare se va investi „masiv în sănătate”.

„Împreună cu domnul ministru (Alexandru Rafila – n.r.) și domnul Raed Arafat o să ne facem un plan de acțiune pentru perioada următoare. Ăsta este sistemul public în acest moment, de aceea avem aproape 5 miliarde de euro pentru investiţii. Chiar o să le analizăm foarte bine zilele acestea şi cele unde nu au pornit procedurile, ca să nu pierdem proiectele, le mutăm de pe PNRR pe BEI, astfel încât tot ceea ce ne-am propus, cele 49 de proiecte să se regăsească fie prin PNRR fie prin Banca Europeană de Investiţii.  Se va investi masiv în sistemul de sănătate în perioada următoare, era nevoie de așa ceva. (…) Un singur salon a fost afectat cât de cât. Să lăsăm să vedem ancheta. Transformatorul a fost achitat de către spital, era în garanție, era nou, dar sunt ferm convind că cei abilitați să facă ancheta o să vină cu lămuririle, mi-aș dori să fie într-o perioadă mai mult decât rezonabilă. (…)Este evident că astăzi nu se poate aduce acum un alt transformator, va intra în funcțiune un generator și atunci copiii vor putea veni la program normal la recuperare și tratament. Copiii vor fi mutați înapoi”, a declarat Premierul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eighteen − seven =