Infricosator! Doar trei persoane au stiut de asta. A Inceput simularea unui cutremur de peste 7 grade, cu impact la Bucuresti si Iasi

consolidarea cladirilor

Autoritatile au anuntat, in aceasta dimineata, demararea unui amplu exercitiu pentru simularea efectelor si verificarea capacitatii si vitezei de interventie in cazul producerii unui cutremur de peste 7 grade pe scara Richter. Pana la demararea exercitiului, de acesta nu au stiut decat trei persoane din Romania: presedintele Iohannis, Premierul Ciolos si Ministerul Afacerilor de Intern.

Exercitiul a inceput, potrivit declaratiilor ministrului de Interne, Dragos Tudorache, la ora 8.04, iar simularea a vizat efectele pe care un astfel de cutremur de magnitudine mare le-ar avea acum asupra Bucurestiului si Iasiului.

“Ora declansarii si momentul declansarii au fost stiute de dimineata de trei persoane: domnul președintele Iohannis, domnul prim-ministru si cu mine, asta pentru a ne asigura ca vom avea o reactie din partea sistemului, din partea structurilor autorizate. Obiectivul acestui exercitiu este de a testa conceptul de interventie pe care l-am definit dupa tragedia de la Colectiv. (…) Practic, exercitiul de astazi valideaza sau vrea sa valideze acest concept, sa vedem daca procedurile pe care le-am scris, pe care le-am gandit sunt si duc la un concept de interventie unitar si eficient”, a declarat ministrul Tudorache, intr-o conferinta de presa.

CITESTE SI: Bucurestiul se pregateste pentru un cutremur major. Efectele pot fi catastrofale!

“Toate unitatile mari – Politie, Jandarmerie – au fost alertate si ridicat nivelul de alerta la rosu, ceea ce inseamna ca toata lumea se aduce de acasa, se pregateste pentru mobilizare, pentru trimitere chiar la zonele afectate. Avem doua zone: Bucuresti si Iasi. Comitetul Municipal pentru Situatii de Urgenta a fost activat. Vor fi mii de oameni care participa. Ambulanta a fost alertata, spitalele la nivelul planului alb (…) Alerta a fost data in spitalele din Bucuresti si urmeaza sa vedem ce alte spitale din tara vor fi alertate”, a declarat si secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, prezent la conferinta de presa.

Potrivit acestuia, exercitiu care a inceput astazi este menit sa arate ce nu merge bine in sistem pentur a se putea face imbunatatiri astfel incat in cazul producerii unui cutremur de proportii in Romania autoritatile sa intervina cat mai eficient pentru limitarea efectelor unui astfel de eveniment.

Cel mai probabil, in perioada urmatoare autoritatile implicate in acest exercitiu vor reveni cu o serie de concluzii pe marginea simularii.

1 Comment

  1. adrian

    November 2, 2016 at 7:49 am

    Sa ne fereasca Dumnezeu de un cutremur cu o magnitudine atat de mare ca cel putin in BUcuresti va fi dezastru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

7 − four =