VIDEO – Metrorex se inspira de la Sectorul 4: foloseste un dispozitiv de tip nebulizator 3D pentru dezinfectia trenurilor

nebulizator

Metrorex a anuntat, ieri, ca a adoptat pentru combaterea raspandirii coronavirus o tehnologie de tip nebulizator 3D si ca trenurile de metrou sunt dezinfectate in fiecare zi. Aceeasi tehnologie considerata foarte sigura pentru populatie a fost achizitionata de primaria sectorului 4 la jumatatea lunii februarie, in special pentru efectuarea dezinfectiei in scolile din sector.

“In continuarea masurilor adoptate anterior pentru combaterea raspandirii si limitarii infectiei cu Coronavirus, Metrorex informeaza ca incepand cu data de 22.03.2020, trenurile de metrou sunt dezinfectate, in fiecare zi, prin intermediul unei proceduri industriale, denumita nebulizare 3D. Astfel, cu ajutorul unui dispozitiv portabil brevetat si fabricat in Romania, vagoanele de metrou sunt dezinfectate prin vaporizarea unui biocid certificat de Ministerul Sanatatii, in interiorul acestora.”, se arata intr-un comunicat de presa al Metrorex.

Potrivit companiei, nebulizarea 3D este una dintre cele mai eficiente forme de dezinfectare a aerului si a suprafetelor, deoarece dezinfectantul ajunge nu numai in fiecare colt al vagonului, ci si in traseele de ventilatie a aerului. Aceasta este o masura suplimentara de preventie si protectie pentru ca trenurile sa fie mai sigure pentru sanatatea publicului calator.”

In acelasi timp, Metrorex face un apel catre calatori sa respecte cu strictete masurile de precautie impuse de autoritati:

“Siguranta calatorilor ramane principalul nostru obiectiv, astfel ca incercam sa implementam solutii inovatoare de protectie pentru situatia actuala in care ne aflam pe plan mondial, insa, pe aceasta cale facem un apel catre publicul calator de a respecta cu strictete masurile de precautie si preventie comunicate deja de autoritati.“


Sursa: Metrorex

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

3 × 2 =