Parc nou in Sectorul 4! Va avea 2,7 hectare si va fi amenajat pe bulevardul Metalurgiei

parc nou

Pe bulevardul Metalurgiei 100-130 (vizavi de cimitirul Metalurgiei, dupa cum scrie Hotnews), va fi amenajat un parc nou de 2,7 hectare, parc despre care autoritatile afirma ca este cel mai mare construit dupa 1989 in Bucuresti.

O sa spunem din start ca ideea asta este una foarte buna, indiferent cine a avut-o. Un parc nou inseamna mai mult aer curat pentru locuitori, adica sanatate, mai ales in conditiile in care subiectul poluarii din Bucuresti a devenit unul de interes major.

Lucrarile incep in luna martie si se vor finaliza in 5 luni, au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii Primariei Sector 4.

Potrivit sursei citate, “in total, pentru teren si amenajarea spatiului verde, institutia va plati circa 40 milioane lei.”

CITITI IN CONTINAURE PE ACEST SUBIECT PE HOTNEWS.RO

Ce spune primarul despre noul proiect?

Intr-o postare pe Facebook din data de 8 februarie, Daniel Baluta, primarul sectorului 4  nu da foarte multe detalii despre proiect, anuntand in acelasi timp ca

Informatii noi vor fi prezentate intr-o conferinta de presa in aceste zile:

“Gata, parcul de 2,7 hectare devine realitate!

Consiliul General al Municipiului București a avizat exproprierea terenurilor necesare pentru edificarea noului parc pe care îl vom amenaja în zona de sud a Sectorului 4.

Toate detaliile despre acest proiect, deosebit de important pentru comunitatea noastră, le voi face publice peste câteva zile, în cadrul unei conferințe de presă.”

Sursa: Hotnews / Facebook

Sursa Foto: Hotnews

1 Comment

  1. Gh. Bardan

    February 11, 2020 at 5:57 pm

    O iedee foarte bună. Parcul va avea și un luciu de apă? Câte locuri de parcare va avea acest parc? Acccesul către și dinspre parc, pe blvd Alex. Obregia și “Metalurgiei” (trebuie redenumită) va supra-aglomera arterele deja agomerate. Trebuie creat un drum paralel cu Turnu Măgurele către Sos Giurgiului și altul către Piața Sudului pentru descongestionarea traficului pe blvd C.Brâncoveanu și Alex Obregia.
    Când se vor reatribui parcările pe blvd Alex Obregia, căci în prezent sute de mașini, hăituite de Poliția locală, parchează pe unde apucă iar Primăria nu încasează taxa de parcare decât pentru parcările de pe trotuare care au destinație … pietonală? Parcările supra-etajate (subsol, parter + 2 etaje),între blocuri, pot rezolva problema parcărilor în zona blvd C. Brâncoveanu, Blvd Alex Obregia și str. Nițu Vasile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

3 × one =