Ce faci daca cineva parcheaza pe locul tau? Politia Locala nu poate da amenzi!

Plata parcarilor

Unul dintre cititorii nostri ne atrage atentia asupra unei situatii cel putin bizare: oricine poate parca pe locul platit al altui locuitor, iar Politia Locala nu poate interveni. Sau poate interveni dar sub imperiul unor reguli absolut aberante, dupa cum veti vedea in continuare.

Motivul pentru care Politia Locala nu poate da amenzi ar tine de o decizie a Avocatului Poporului.

Mai exact, spune cititorul nostru, S.C.A., politistii locali au refuzat sa intervina in momentul cand au fost solicitati pentru amendarea unui sofer care a parcat pe un loc inchiriat si, prin urmare, platit:

Va rog sa deschideti subiectul cu imposibilitatea Politiei Locale de a mai solutiona incidentele cu persoanele care parcheaza pe locurile inchiriate de la Primarie. Am inteles de la politistii locali ca asta se datoreaza avocatului poporului. Concluzia este ca degeaba ai loc inchiriat in S4 ca oricine poate parca pe el cand doreste fara sa il poti deranja.”

Cititorul nostru mai afirma ca Politia Locala sector 4 a refuzat sa intervina atunci cand a fost solicitata in doua cazuri, al adresa Tineretului 19, invocand o hotarare a Avocatului Poporului, care spune ca:

“Politistul rutier este singurul care poate constata contraventiile reglementate de OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.”

In acelasi timp, Politia Locala poate interveni, totusi, pentru sanctionarea contravenientilor, insa regulamentul pe care trebuie sa il respecte este aberant. Concret, un politist local poate sa constate contraventia (sa spunem parcare ilegala), dar nu poate da amenda decat daca soferul vinovat este de fata. Daca soferul nu este la fata locului, politistul ar trebui sa astepte acolo pana cand posesorul masinii isi face aparitia. Si, cum unele masini sunt parcate anapoda zile in sir, imaginati-va ce ar insemna asta.

Pe de alta parte, insa, toate informatiile de mai sus se cam bat cap in cap cu informatiile pe care le-am gasit pe pagina de internet a Directiei Mobilitate Urbana Sector 4, cea care raspunde si de parcarile din sectorul 4. Aici se precizeaza ca,

“Ocuparea abuzivă a unui loc de parcare de reşedinţă poate fi sancţionată de către reprezentanţii Direcţiei Mobilitate Urbană prin blocarea roţii autovehicului care a fost parcat abuziv. “

Mai mult, la sfarsitul lunii august a.c., Consiliul Local Sector 4 aproba noua metodologie de atribuire a locurilor de parcare rezidentiale, pe raza Sectorului 4 al Municipiului Bucuresti, in care se face referire si la sanctionarea celor care ocupa abuziv un loc platit de altcineva.

In concluzie, macar pentru faptul ca subiectul este unul de interes public major, autoritatile locale ar trebui sa faca lumina si sa precizeze foarte clar care dintre solutiile impotriva celor care parcheaza abuziv poate fi aplicata.

CITESTE SI: ANUNT IMPORTANT: Puteti pierde locul de parcare daca nu achitati restantele in cateva zile!

4 Comments

  1. Doru Simion

    November 15, 2018 at 3:56 pm

    Am loc de parcare inchiriat de la PS4 si l-am gasit ocupat de cateva ori bune (fiind si in apropiere de o piata agro-alimentara). De vreo 2 ori a fost vorba de masini cu numar de provincie iar politia locala a motivat ca nu au acces la o baza de date nationala si drept urmare am fost lasat cu “ochii-n soare” si cu pareri de rau din partea politistilor ca nu pot interveni. Cand locul a fost ocupat de un sofer cu auto de Bucuresti, masina era inscrisa pe firma, si la fel… nicio solutie. Problema e ca deja devine frustrant sa platesc si sa nu mi se asigure un minim de siguranta. Mai mult de atat, am rezolvat singur problema in cazurile fericite cand soferii si-au lasat un numar de telefon in parbriz.
    In alta ordine de idei, nefiind niciun indicator cu parcare de resedinta, am solicitat la DIrectia de Mobilitate Urbana 4, instalarea unui astfel de indicator in parcarea resepctiva. Au trecut cateva saptamani si niciun raspuns… nu mai vorbesc de rezultat.
    In alte cuvinte… DEZINTERES TOTAL… Daca pot sa incaseze bani de la “fraieri” de ce sa nu o faca. Si lasa-i ca se descurca singuri dupa….

    • parcare s4

      December 21, 2018 at 10:46 pm

      politia locala se rezuma la sfaturi pt cei in culpa iar pt cei care reclama: domne nu aveti si copia dupa certificat in dublu exemplar acum ca am ajuns in 2 saptamini cel mai scurt timp posibil fata de reclmatie, da sa stiti ca ce le faceam daca ii prindeam samd
      punem card in parbriz platim pana pe 31 martie dar la drepturi lasa ca merge si asa, nu arde ca doar nu o sa dam amenzi ca oameni suntem

    • Haihui

      December 23, 2020 at 9:12 pm

      Mai du te drq, plătești pe plm, mi se pare normal că în timpul zilei sa fie free pt toată lumea. Pt suma mizera de 150 de lei pe an, nu vrei și un paznic?

      • unul din zona

        January 4, 2021 at 8:43 pm

        Si uite cum un taran obosit si badaran, venit si el in Bucuresti muritor de foame, se gaseste sa comenteze exact la lucrurile care sunt normale. Cum ar fi domnule comentator ca altcineva sa vorbeasca jumatate de zi de pe abonamentul telefonului tau?…cam asa suna normalitatea in viziunea ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 × four =