UTILE: Călătorii pot vedea în timp real poziția vehiculelor STB și trenurilor de metrou direct în Google Maps

Google Maps

Călătorii STB pot vedea în aplicația Google Maps atât timpul rămas până la sosirea vehiculelor în stație, cât și diferența față de timpul programat. Implementarea soluției a fost făcută de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) și a este accesibilă din Google Maps începând din 29 martie, potrivit unui comunicat de presă.

Aplicația prezintă stațiile, poziția exactă a tuturor vehiculelor și oferă cele mai bune rute pe care le pot alege călătorii până la destinația finală, incluzând atât metroul, cât și trenul în opțiunile propuse.

În plus, TPBI a dezvoltat, tot cu resurse proprii, încă o aplicație ce poate fi utilizată gratuit de operatorii de transport public din regiune care au vehicule dotate cu ecrane de informare în salonul pentru călători. Aplicația, unică în acest moment în România, îi anunță pe călători despre traseul urmat de vehicul, despre liniile comune din fiecare stație de pe traseu, dar și despre timpul de trecere prin stații a mijloacelor de transport în comun cu care există legături. Aceasta poate fi utilizată gratuit de către operatorii de transport din regiune, urmând ca fiecare dintre ei să decidă dacă o vor folosi.”, anunță TPBI.

O altă variantă a acestei aplicații va fi folosită în stațiile de transport public, în cadrul proiectului de informare a călătorilor „Sistem ITS integrat Smart & Green Mobility pentru Regiunea București – Ilfov”, proiect despre care am scris și noi.

Datele în format deschis puse la dispoziție de TPBI vor fi disponibile după ce infrastructura IT va permite acest lucru.

SURSĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

19 + 6 =