Primim de la cititori: “Ce nesimtit a aruncat gunoiul in strada?”

gunoiul

Astazi va propunem tuturor sa lasam ipocrizia, pentru ca de multe ori criticam pe oricine, de la administratie si pana pe vecini, dar atunci cand este cazul sa ne dovedim spiritul civic, parca ne scoatem singuri din ecuatie. Situatia cu gunoiul din sectorul 4 este, mai ales in aceasta perioada in care primaria a decis sa se ocupe singura (cu ajutorul ADP-ului) de salubrizare, destul de complicata.

Iar multi dintre noi o complicam si mai mult pentru ca aruncam deseurile si gunoiul pe unde apucam.

Un caz concret in acest sens ne-a fost semnalat de catre cititoarea noastra, Mihaela Ionescu, care ne-a trimis si cateva imagini din zona Obregia unde gunoiul zace aruncat pe caldaram, chiar in parculetul din fata Scolii 194, Marin Sorescu. Nu este doar gunoi menajer, ci sunt si deseuri de constructii… Imaginile vorbesc de la sine:

gunoi scoala 194

Probabil ca cei care au ales sa procedeze astfel nici macar nu stiu ca risca o amenda de pana la 5.000 de lei pentru acest comportament (am scris recent pe aceasta tema, Articolul AICI).

Cu alte cuvinte, da, suntem de acord sa criticam admnistratia locala pentru managementul deficitar insa, la fel, ar trebui sa batem obrazul celor care “pun umarul” din greu pentru reputatia proasta pe care o are sectorul nostru.

In concluzie, din pacate, avem pretentii cu carul de la altii, dar uitam sa fim un exemplu pozitiv chiar noi! Asta este realitatea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

5 − three =