Primul parc din Bucuresti dedicat Centenarului Marii Uniri se deschide in sectorul 4!

Marii Uniri

Primul parc din Bucuresti dedicat Centenarului Marii Uniri, situat intre Oraselul Copiilor si Lumea Copiilor din sectorul 4, se intinde pe 10.000 de metri patrati, si se numeste Parcul 100 de stejari. Motivul acestui nume il puteti banui usor: aici vor fi plantati 100 de stejari, dupa cum anunta Hotnews, citand Primaria Sectorului 4.

Amenajat pe o suprafata de peste 10.000 de metri patrati, parcul din sectorul 4, in care vor fi plantati 100 de stejari (simbol al eroismului, al puterii si al durabilitatii), va avea o dubla semnificatie. El va deveni astfel primul parc din Capitala dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1918, dar totodata si simbolul pe pamant romanesc al aniversarii a 100 de ani de la Restaurarea Statului Lituanian (16 februarie 1918)”, potrivit celor de la primaria de sector.

CITESTE SI: Sectorul 4 va construi Romania Parc 2018 – un spatiu imens cu forma Romaniei pentru Centenar – cat costa proiectul

Potrivit sursei citate, la evenimentul organizat in parteneriat cu Primaria Capitalei, Ambasada Republicii Lituania in Romania, Ministerul Apelor si Padurilor, Ministerul Afacerilor Externe, Romsilva, Colegiul National de Arte “Dinu Lipatti” participa edilul sectorului 4, primarul general al Capitalei, reprezentanti ai Ambasadei Republicii Lituania in Romania, ai corpului diplomatic si ai organizatiilor internationale acreditate in Romania, precum si ai ministerelor si institutiilor implicate in realizarea acestui proiect. Invitat de onoare este Viktoras Pranckietis, presedintele Parlamentului Republicii Lituania.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

11 − 10 =