FOTO: S-a redeschis etajul Pietei Progresul – 100 de comercianti isi vand produsele aici

pietei progresul

Daca in urma cu cateva saptamani discutam pe Sectorul4Live despre zvonurile privind desfiintarea Pietei Progresul, iata ca astazi vom vorbi despre redeschiderea complexului agroalimentar. Primaria a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca, in urma finalizarii lucrarilor de modernizare, etajul 1 al Pietei Progresul a fost redeschis clientilor.

Oamenii vor putea cumpara de aici legume si fructe, vandute de aproximativ 100 de comercianti. Primaria spune ca ”70% dintre acestia sunt producatori”, ca tarifele nu s-au modificat si ca bucurestenii isi pot plati cumparaturile cu cardul, toti comerciantii fiind dotati cu POS-uri.

Astfel, la etaj, pe o suprafata de 4.000 metri patrati, intr-un open-space au fost amenajate 142 de tarabe duble pentru producatorii de fructe si legume, urmand ca in scurt timp sa fie dat in folosinta si parterul pietei.”, se arata in comunicatul de presa al primariei de sector.

„Lucrarile, incepute in luna noiembrie a anului trecut, au vizat, in primul rand, obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu. In acest sens, a fost montat un sistem automatizat de ventilatie,  compus dintr-o centrala de tratare a aerului, echipata cu filtre de aer, combinat cu un sistem  de incalzire si racire, alcatuit din ventilo-convectoare si calorifere. Totodata, a fost montat un sistem complet automatizat pentru detectia si stingerea incendiilor”, potrivit sursei citate.

Da, la parter se va deschide si ”o zona de tip fast-food”

Ce se va intampla insa cu parterul? Zvonurile care circulau in urma cu cateva saptamani nu sunt cu totul neadevarate. Mai exact, in spatiul de aproximativ 4500 de metri patrati, pe langa magazinele alimentare, brutarii si cofetarii, la parterul Pietei Progresul vor fi deshise si farmacii si, supriza, ”o zona de tip fast-food”, dar si o zona de ”promenda”.

Va reamintim ca in momentul in care solicitam clarificari din partea primariei de sector legat de ”zvonul” privind deschiderea unui fast-food la parterul complexului Progresul, primeam urmatorul raspuns din partea autoritatilor: ”Etajul întâi va fi destinat producătorilor de legume și fructe, iar la parter își vor putea desfășura activitatea comercianții produselor de panificație și de origine animală (carne, lactate, ouă).”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

two × 5 =