Proiect: Va fi construita noua statie de metrou in sectorul 4!

statie de metrou

Unul dintre cititorii nostri ne anunta ca pe site-ul primariei de sector a aparut un proiect de hotarare cel putin interesant. Este vorba despre o colabarare in primaria sectorului 4 si Metrorex, pentru o noua statie de metrou, supraterana, care ar urma sa fie constuita pe Magistrala 2 Berceni – Pipera.

In document se propune o colaborare intre primaria Sectorului 4 si Metrorex S.A. “in vedera realizarii in comun a proiectului de utilitate publica privind edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran, situata intre statia de Metrou Berceni si Soseaua de Centura”. Cu alte cuvinte, Magistrala 2 de metrou va fi “prelungita” pana in apropierea Soselei de Centrura.

De precizat este ca infrastructura de rulare (calea de rulare) exista deja, doar ca ea nu este folosita in acest moment decat in scopuri tehnice, de catre Metrorex, dupa cum se mai arata in Protocolul de intentie inclus in Proiectul de Hotarare.

Cei de la primarie sustin ca aceasta cale de rulare poate fi folosita inclusiv pentru transportul de persoane, iar acordul care ar urma sa fie semnat de catre autoritatea locala si Metrorex ar putea fi aprobat in urmatoarele sedinte de Consiliu local.

Valoarea investitiei este inca necunoscuta si probabil o vom afla doar dupa ce se va realiza un studiu de fezabilitate. Oricum, din cate ne-am putut da seama din proiect, finantarea va fi asigurata exclusiv de catre autoritatea locala, Metrorex neavand niciun fel de responsabilitate in ceea ce priveste acoperirea, chiar si partiala, a costurilor lucrarilor.

Vom reveni cu detalii pe marginea acestui subiect in momentul cand vor aparea informatii noi.

Iata ce contine Expunerea de motive a proiectului amintit:

CITESTE SI: Cand se deschide cea de-a doua gura de metrou de la Statia Tineretului

Mai trebuie spus ca ideea construirii acestei statii de metrou apartine Grupului de Actiune Locala Berceni, care a facut o serie de demersuri oficiale pentru langa autoritatile locale pentru ca lucrurile sa se puna in miscare. Mai multe detalii puteti gasi chiar pe pagina GALBerceni.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nineteen + 18 =