Curtea de Apel Bucuresti: Taxa de salubrizare in sectorul 4 revine la 5 lei

salubrizare

Curtea de apel Bucuresti a decis, la inceputul acestei saptamani, sa respinga recursul formulat de catre Primaria Sectorului 4 la hotararea instantei de a suspenda majorarea taxei de salubrizare. Practic, taxa de gunoi majorata si contestata de majoritatea locuitorilor din sectorul 4 a fost desfiintata!

Astfel, taxa de salubrizare din Sectorul 4 scade de la 12 lei, valoarea impusa de primarie, la valoarea initiala. Administratia locala mai are insa o cale de atac la aceasta decizie.

La cat scade valoarea taxei si cat se plateste in acest moment?

  • Persoane fizice: 5,03/luna/persoana;
  • Persoane juridice: 50 lei/m3/luna (doar pentru persoanele juridice cu sediile sau punctele de lucru active);
  • Persoanele juridice constituite ca SRL –D: 40 lei/ m3/ luna (doar pentru sediile sau punctele de lucru active.

Potrivit adevarul.ro, in 6 iunie, Tribunalul Bucuresti a dat castig de cauza in prima instanta consilierilor locali ai PNL sector 4 si a dispus suspendarea majorarii taxei de salubrizare si anularea hotararilor de consiliu local prin care a fost impusa această majorare. Ulterior, Consiliul Local al Sectorului 4 a depus un recurs la hotararea de suspendare a majorarii taxei, dar Curtea de Apel Bucuresti a decis, la inceputul acestei saptamani, sa respinga recursul depus primarie.

CITESTE SI: USR ataca in justitie tarifele pentru gunoi. Ce replica are Primaria Sectorului 4

Vom reveni cu detalii

Cititi mai multe detalii pe Adevarul

1 Comment

  1. Radu

    iulie 17, 2018 at 11:20 am

    Ce se intampla cu cei care au platit deja pentru aproape tot anul (sau chiar pentru tot anul) la valoare de 9.6 lei/pers/luna ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

twelve − eleven =