Vantul a facut prapad ieri: un copac s-a rupt si a cazut pe un taxi pe Soseaua Giurgiului

Soseaua Giurgiului

Inca un incident grav s-a petrecut ieri, pe Soseaua Giurgiului, ca urmare a rafalelor de vant foarte puternice.

Un copac, aflat pe o proprietate privata, dupa cum informeaza Politia Locala Sector 4, s-a rupt si s-a prabusit pe o masina, ranindu-l pe sofer. Victima, in varsta de 63 de ani, a avut nevoie de ingrijiri medicale si a fost transportata de urgenta la spitalul Bagdasar Arseni. Politia Locala spune ca arborele de pe Soseaua Giurgiului care s-a rupt din cauza rafalelor de vant era putrezit si ca vina pentru incident este a proprietarului terenului respectiv.

In acelasi timp, cei de la Politia Locala Sector 4 fac si un apel pe pagina de Facebook a institutiei, atragand atentia asupra obligatiilor pe care toata lumea le are atunci cand vine vorba despre eliminarea acestor pericole:

“Atât autoritățile locale, cât și orice persoană care deține terenuri cu copaci au obligația legală de a lua toate măsurile pentru ca astfel de situații să nu mai fie posibile. Pentru ca acest deziderat să fie atins, este necesar ca normele și procedurile legale să fie adaptate realității din teren, astfel încât termenul pentru obținerea unui aviz de toaletare sau de defrișare să fie redus cât de mult este posibil.”

Noi am completa mesajul autoritatilor si cu nenumaratele pericole care ne pandesc in apropierea oricaror blocuri ale caror fatade si balcoane nu au fost reparate de catre proprietari, cazuri despre care noi am tot scris in ultimii ani.

In urma cu fix un an de zile, adica pe 24 octombrie 2017, am avut in Bucuresti alerte de vreme severa similare celor de ieri. Recititi si materialul nostru de atunci: Situatie meteo Bucuresti – Pagube: 17 copaci doborati de vantul puternic in Capitala. Doi raniti si 13 autoturisme avariate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

five × 2 =