Campania electorala pentru Parlamentare a inceput oficial. Tot ce trebuie sa stiti

campania electorala

Campania electorala pentru Parlamentare pare sa fi demarat deja, insa abia de astazi se intra oficial in lupta pentru alegerile din 11 decembrie. Ce fel de campanie vom avea, ce “surprize” pregatesc partidele pentru castigarea cat mai multor fotolii in Parlamentul Romaniei, cat de “curata” va fi aceasta luna premergatoare actului electoral? Imposibil de spus acum, asa ca ramane sa vedem. Ce trebuie sa stiti despre alegerile parlamentare care vor avea loc peste o luna?

Ca si la alegerile locale din iunie, partidele si candidatii acestora nu au voie sa se promoveze prin interemediul afisajului stradal in campania electorala, cu cateva exceptii.

CITESTE SI: Ce arata intentia de vot a romanilor la Parlamentare? Doua sondaje, un singur rezultat

De asemenea, pe modelul campaniei pentru Locale, din luna mai, in acesta campaniei electorala sunt interzise prin lege urmatoarele tipuri de publicitate: bannere, panouri publicitare mobile, mesh-uri, steaguri publicitare, ecrane publicitare, panouri publicitare fixe sau mobile, publicitate luminoasa, publicitate pe vehicule, vehiculele inscriptionate cu sloganuri de campanie, vehiculele care difuzeaza materiale audio, spectacole, serbari etc.

Totusi, o serie de materiale de propaganda electorala sunt permise, insa doar in locurile special amenajate: afise cu dimensiuni de 500mm x 350mm, afise de convocare electorala cu dimensiuni de 400mm x 250mm, materiale publicitare electorale (audio/video pentru mass-media), publicitate in presa scirsa, online, si alte materiale tiparite (brosuri sau pliante).

Campania electorala se va incheia in data de 10 decembrie, ora 7.00, iar in data de 11 decembrie au loc alegerile parlamentare.

Potrivit Hotnews, 6500 de candidati au la dispozitie 30 de zile sa ii convinga pe alegatori sa puna stampila pe partidul din care fac parte. O premiera este ca activitatea in sectiile de votare va fi inregistrata audio-video, neintrerupt, dupa ora 21.00, de cand se inchid sectiile si pana ce toti membrii acestei parasesc localul, pentru a fi supravegheata numararea voturilor.

Sursa: Autoritatea Electorala Permanenta

1 Comment

  1. ana

    November 15, 2016 at 2:41 pm

    De data asta nu voi mai merge sa votez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

four × 2 =