De La Cititori: parculet de joaca de pe strada Spinis, invadat de pubele de gunoi

spinis

Cititoarea noastra R.M.I. ne scrie ca pe strada Spinis din sectorul 4 parculetul amenajat pentru copiil este invadat de pubele de gunoi. Iar situatia este asa de mai bine de trei ani. De la primarie, spune cititoarea noastra, au venit aproape anual reprezentanti sa faca fotografii promitand ca se “renoveaza”, dar pana acum nu s-a intamplat nimic. Intre timp, copiii sunt fortati, ori sa se joace la cativa metri de pubele, ori sa aleaga alt loc. Cel mai grav este, desigur, vara, cand mirosul si mizeria de acolo reprezinta un real pericol pentru sanatatea celor mici. Ca de obicei, facem si noi apel catre primaria de sector si ADP sa intervina si sa rezolve situatia. Din cate ne dam seama din imagini, este vorba despre parculetul de la intersectia Spinis cu Raul Soimului.

Iata mesajul primit de la cititoarea noastra: Buna ziua! Poate vede domnul Baluta cum arata un parc in sectorul 4 pe strada Spinis. Locul de joaca este asortat cu pubelele de gunoi. Locul este asa de 3 ani. Spatiul pentru pubele avea candva porti dar au disparut…

Vara este infernal… pubele sunt lasate in parc de cei ce ridica gunoiul…Cand se ocupa rebu, ei le bagau in spatiul destinat gunoiului, dar nici asa nu este normal, pentru ca ar fi inchise in parc.

Sa nu mai vorbim vara de lichidele care curg din Pubele Au venit in fiecare an de la primarie dau ADP sa fotografieze parcul cica pentru renovare. Aiurea, nu s-a intamplat nimic. Au fost banci si le-au luat spunand ca aduc altele. Parintii stau cu fundul pe gard si copii se joaca pe unde apuca. Cei mici chiar au intrat de cateva ori in ghena dupa minge si au iesit in mana cu sticle sau ce mai gaseau pe acolo. Deci ghena este una cu parcul. Face parte din decor”.

Este clar ca situatia parculetului de joaca de pe strada Sprinis nu este deloc una normala. Nu este nici noua, de altfel, iar vina, in mare parte, apartine vechii administratii locale. Nu stim cine a gandit, acum multi ani, amplasarea pubelelor in incinta parculetului, dar nu prea pare sa se fi gandit la consecinte. Speram, totusi, ca acum oamenii din primaria de sector sa vada articolul nostru si sa remedieze, cumva, situatia.

1 Comment

  1. Ceacar Sorin Ioan

    februarie 3, 2018 at 12:06 pm

    Stimati cetateni, in urma citirii acestui articol, am luat legatura cu dl dir. adj al ADP s4 Fluerici ,care mi=a comuncat ca situatia respectiva este in vederea lor si deja se fac demersuri pentru rezolvare. Zona de pubele va fi ingradita de un gard inalt astfel ca ele sa nu mai fie in contact cu spatiul de joaca, iar obiectele cu care se joaca copii sa nu mai ajunga in zona de gunoi. Si, desigur, monitorizarea zonei dupa strangerea gunoiului , astfel ca resturile lichide , daca vor fi, sa fie curatate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

four × 5 =