Inca un incident la metrou – degajare de fum in tunel pe M2 in aceasta dimineata

metrou

Incidentele se tin lant la metroul bucurestean. In aceasta dimineata,  in jurul orei 9:35, la trecerea unui tren de metrou pe Magistrala 2 de la Piata Victoriei 1 spre Aurel Vlaicu, s-a produs un arc electric in zona unui izolator, cu degajare minora de fum.

Circulatia trenurilor s-a desfasurat in conditii normale, anunta Metrorex pe site-ul companiei, precizand ca “nu a existat in niciun moment vreun pericol de incendiu”. “Pasagerii au calatorit in siguranta, singurul inconvenient fiind fumul simtit de acestia pe o durata scurta de timp, in mod pasager, la trecerea punctuala prin zona respectiva. Echipele Metrorex au intervenit de urgenta pentru evacuarea fumului cu ajutorul sistemelor speciale de ventilatie. Prezentam scuze calatorilor pentru disconfortul creat“, se mai arta in anuntul Metrorex. Incidentul de astazi de la metrou are loc la doar cateva zile distanta de un alt incident, in urma caruia directorul executiv si directorul de exploatare ai Metrorex au fost demisi.

Va reamintim ca, vineri, pe tronsonul de metrou Eroilor-Politehnica, pe firul 1, un jgheab de scurgere a infiltratiilor a cazut din plafon pe sina a 3-a (responsabila cu transmiterea tensiunii) si a produs un scurt circuit. Lucratorii Metrorex au decuplat sina respectiva de la curent, iar trenul care tranzita zona a fost oprit, calatorii din tren fiind evacuati, prin tunel, de catre echipele de interventie, prin statia Eroilor. Mai multe detalii AICI.

Vineri, imediat dupa incident, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a anuntat ca i-a demis pe directorul general al Metrorex, Marin Aldea, si pe directorul de exploatare al societatii, Liviu Daniel Dinu. Ulterior s-a aflat ca demiterea celor doi directori nu poate fi facuta de catre ministrul de resort, ci doar de catre Consiliul de Administratie al societatii. Spre seara, cei doi directori au anuntat ca isi depun singuri mandatul, fara sa conteste decizia ministrului. Tot incepand de vineri seara, Metrorex are, pentru o perioada de patru luni de zile, un director executiv interimar, in persoana lui Ion Constantinescu.

Sursa: Metrorex

Leave a Reply

Your email address will not be published.

fifteen + 17 =