Metroul va circula la un interval de 90 de secunde pe magistrala Berceni – Pipera. Vedeti de cand

metrou

Aglomeratia de la Metrou, in special pe magistrala Berceni – Pipera, incepe sa devina o problema reala, atat pentru calatori, cat si pentru conducerea Regiei care nu poate face prea multe din punct de vedere tehnic pentru a ameliora situatia.

Probabil ca nici nu mai trebuie sa va spunem ca cea mai aglomerata (sau deja supraaglomerata) este magistrala Berceni – Pipera. Vestea proasta este ca, desi Metrorex a incercat sa gaseasca solutii pentru corectarea problemei, inclusiv prin limitarea accesului in pe peron in anumite statii nodale, tehnic vorbind este imposibil de facut ceva concret imediat.

O spune chiar Marin Aldea, directorul general al Metrorex, intr-o declaratie facuta pentru Digi24. „Am ajuns sa circulam pe Magistrala 2 la un interval de 2-3 minute care este maximum tehnic posibil. La capetele de linii, la Berceni si la Pipera, trenurile nu pot intoarce intr-un interval mai mic de 2 minute si jumatate“, afirma Aldea, pentru sursa citata.

CITESTE SI: Aglomeratie la metrou – Metrorex anunta ca va monta benzi de restrictionare a accesului in statii

Se pare ca problema intervalului de plecare a trenurilor din statii este influentata momentan de starea sinelor, care nu ar permite trenurilor sa circule cu o viteza mai mare.  Iar lucrurile se vor rezolva cat de cat abia peste 4 ani, dupa reabilitarea celor 18 kilometri de sina de pe tronsonul Berceni Pipera, implicit dupa modernizarea sistemului de monitorizare a traficului.

Abia atunci intervalul de circulatie dintre trenuri va fi de redus la un minut si jumatate (90 de secunde). Pana atunci, insa, nu putem face altceva decat sa suportam aglomeratia infernala de la metrou in orele de varf.

Ar mai fi de mentionat ca in aceasta saptamana, potrivit declaratiilor directorului Metrorex, s-a inregistrat un nou record de trafic la metrou: peste 720.000 de bucuresteni au folosit metroul, marti 17 ianuarie, ceea ce inseamna cu peste 100.000 de calatori mai mult decat media.

Sursa: Digi24

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

3 × 2 =