Politia Locala ar putea pune umarul la respectarea masurilor de siguranta in metrou. Dar se vrea asta?

metrou

Am tot auzit, mai ales in perioada de campanie electorala, ca politia locala este inutila si ca ar trebui desfiintata. Dar, in loc sa desfiinteze politia locala, politicienii si autoritatile centrale si locale ar trebui sa se gandeasca daca nu cumva angajatii acestei structuri ar putea sa ajute, la modul concret, la respectarea de catre populatie a masurilor de siguranta – purtarea corecta a mastii in transportul in comun si pastrarea distantei fizice. In metrou in mod special este nevoie fara niciun fel de indoiala de prezenta politistilor. Dar se pare ca nu se vrea asta si ni se arunca in fata doar ca legea nu permite. Schimbati legea, atunci!

Metroul bucurestean este fara doar si poate unul dintre locurile unde lumea se poate infecta cu COVID-19, pentru ca nu toti calatorii poarta corect masca. In plus, sunt unii care nu o poarta deloc! Si daca in transportul de suprafata (STB) mai exista controale, la metrou ioc! In loc sa ni se spuna sa sunam noi, ceilalti calatori, la 112 si sa-i “turnam” pe cei care ne sfideaza si ne pun sanatatea in pericol, nu mai bine fac ceva autoritatile? Nu e greu deloc. Nu este nevoie decat de delegarea politistilor locali la Metrorex si plasarea cate unui agent in fiecare tren.

Nicusor Dan – “Politia locala nu are atributii in interiorul metroului”. Si cu asta basta, am mai adauga noi!

Intrebat ieri seara, intr-o interventie la postul de televiziune Digi24, de ce nu se apeleaza la politia locala pentru asigurarea respectarii masurilor de siguranta in transportul in comun, Nicusor Dan a spus doar ca:

“Politia Locala nu are atributii pe ce inseamna interiorul metroului. Asta este o chestiune pe care o stabileste Ministerul Transporturilor impreuna cu organismele de paza si securitate pe care le are in subordine si eventual cu Jandarmeria. In afara de a avea o colaborare institutionala intre aceste institutii (…) trebuie totusi sa respectam competentele administrative care ne revin fiecaruia dintre autoritati”

Cu alte cuvinte, e inutila dom’le politia locala, dar nici noi nu suntem mai breji, ca institutie care are in subordine Politia Locala (a se citi Primaria Capitalei). O fi chiar atat de greu sa se parafeze repede un protocol de colaborare intre Locala si Metrorex? Intelegem ca fiecare institutie trebuie sa-si respecte competentele, dar chiar ne poticnim permanent in birocratia asta mizerabila? In fine, speram ca primarul ales al Capitalei chiar sa incerce sa rezolve ceva, nu doar sa mimeze, ca de asta ne-a saturat in ultimii 4 ani!

Precizam ca declaratiile facute de Nicusor Dan la Digi 24, aseara, trebuie puse in contextul celor doua incidente de miercuri de la metrou, care au generat o aglomeratie incredibila (vedeti mai multe aici)

SURSA

1 Comment

  1. Andrei

    octombrie 8, 2020 at 1:33 pm

    Am fost ieri la auchan berceni…toti taranusii de prin comune, badigarzii si vanzatoarele cu masca sub barba. Ce politie, ce autoritati daca oaemnii sunt romani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

nine + 20 =