Primaria Sectorului 4 va trebui sa includa in bugetul pentru anul viitor fonduri pentru after school

after school

Primaria Sectorului 4 are cel mai mic buget dintre toate sectoarele Capitalei, iar acest aspect este unul cunoscut deja si simtit, din pacate, de multi dintre locuitorii din aceasta zona a Bucurestiului. Chiar si in aceste conditii, primaria de sector va trebui sa gaseasca solutii pentru crearea de servicii after school in scolile din sector.

Practic, cea mai recenta decizie a Consiliului Local Sector 4 a fost una deloc pe placul oamenilor, respectiv de reducere valorii burselor acordate elevilor, tocmai din cauza problemelor generate de buget, dupa cum declara, ieri, edilul Daniel Baluta. Se pare insa ca Primaria Sectorului 4 va trebui sa gaseasca o solutie, daca nu pentru readucerea burselor elevilor la nivelul de pana acum cateva zile, macar pentru organizarea de activitati after school in scolile din sector. Iar asta inseamna fonduri dedicate din bugetul pe anul viitor.Nu stim cum se intampla acest lucru, dar se pare ca Primarul General, Gabriela Firea, vrea ca bugetul general si cele ale sectoarelor sa cuprinda si bani pentru aceste activitati.

“Impreuna cu cei sase primari de sectoare am stabilit sa introducem in proiectul de buget pe care il creionam acum, la Primaria Generala si la cele de sector, un plan pentru crearea de servicii after school pe langa toate scolile din Capitala, ca o necesitate care a venit din partea asociatiilor de parinti. Ne-am intalnit de mai multe ori cu acestia si ne-au spus ca nu toate familiile isi permit sa plateasca after school in sistemul privat. Sunt foarte multe familii care au nevoie de sustinerea noastra, care au nevoie de servicii din partea primariilor. Va fi o prioritate, incepand cu anul viitor, si cuprindem aceste servicii in bugetul anului viitor”, a declarat, ieri, Gabriela Firea, citata de Agerpres.

Prin urmare, suntem tare curiosi de unde vor scoate cei din Primaria Sectorului 4 fonduri pentru aceste programe after school, in conditiile in care se preconizeaza ca bugetul Sectorului 4 pe anul viitor va fi la fel de mic ca si cel de anul acesta (in jur de 110 milioane euro).

1 Comment

  1. Lavinia Teo

    November 28, 2016 at 9:23 am

    Ar fi bine daca aceste afterschool sa nu fie doar un loc unde stau copii pana vin parintii de la munca. Fara personal dedicat celor mici sunt doar bani aruncati pe geam.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 × five =