Ridicarea masinilor parcate ilegal, pe masa Guvernului. Ce pregateste Executivul pentru cei care isi lasa masinile pe unde pot

trotuare

Nu intamplator am inclus in titlu “pe unde pot”, referindu-ne la soferii care isi parcheaza masinile acolo unde gasesc un loc liber. Faptul ca Bucurestiul nu are parcari pentru a sustine numarul de masini care tranziteaza orasul este o realitate incontestabila. Chiar si in aceste conditii, Executivul lucreaza la un proiect care va permite, din nou, dupa mai bine de un an de la suspendarea legii respective, ridicarea masinilor parcate neregulamentar.

Potrivit Bucurestifm, proiectul elaborat recent de Guvern propune ca masinile parcate neregulamentar sa fie ridicate in situatiile urmatoare:

 • In toate cazurile in care este interzisa oprirea voluntara;
 • In zona de actiune a indicatorului cu semnificatia “Stationarea interzisa” si a marcajului cu semnificatia de interzicere a stationarii;
 • Pe drumurile publice cu o latime mai mica de 6 metri;
 • In dreptul cailor de acces care deservesc proprietatile alaturate drumurilor publice;
 • In pante si in rampe;
 • In locul unde este instalat indicatorul cu semnificatia “Stationare alternanta”, in alta zi sau perioada decat cea permisa, ori indicatorul cu semnificatia “Zona de stationare cu durata limitata” peste durata stabilita;

CITESTE SI: In ultimii 4 ani NU s-a mai construit nici macar o singura parcare in Sectorul 4!

Totusi, scriu cei de la Bucurestifm, “masinile nu vor putea fi ridicate daca in interiorul acesteia se afla persoane sau daca proprietarul vine la masina inainte de inceperea procedurii”.

De asemenea, Executivul va reglementa parcarea pe trotuar, care va putea fi realizata doar daca exista spatii special amenajate in acest sens care sa ofere pietonilor un spatiu de circulatie cu latimea de cel puțin un metru.

La fel de important, biciclistii vor fi obligati sa poarte casti de protectie atunci cand circula pe drumurile publice.

2 Comments

 1. Dan

  octombrie 21, 2016 at 10:14 am

  In sfarsit, s-a gandit cineva si la biciclisti sa-i oblige sa poarte casca pentru protectia lor.

 2. Caornel

  octombrie 21, 2016 at 6:08 pm

  Din păcate cei mai mulți își lasă mașinile pe unde vor nu pe unde pot. E clar ca orașul nu mai poate iar nesimțiți care nu vor sa parcheze la 200m de locul in care au treaba sunt multi. Unde mai pui ca nu mai există trotuare pentru pietoni. Sectorul 4 e in top.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

five + 6 =