Firma care se ocupa de reabilitarea blocului de pe Giurgiului, sanctionata de primarie in urma articolului nostru de ieri

reabilitarea

Iata ca functioneaza! Articolul nostru “Primim de la cititori: Reabilitarea la un bloc de la Sos. Giurgiului dureaza de un an de zile“, in care publicam sesizarile facute de catre mai multi locuitori ai blocului nr 1 (Sos Giurgiului 131) a avut efectul pe care il speram, iar autoritatile s-au pus in miscare.

Ieri, primaria a trimis la fata locului echipaje de politie locala si, in urma constatarii neregulilor, firma de constructii care se ocupa de reabilitarea respectiva a fost sanctionata cu 5.000 de lei.

In acelasi timp, intr-un punct de vedere primit de site-ul nostru de la Primaria Sectorului 4 astazi, se precizeaza si ca societatea care se ocupa de reabilitarea  blocului nr 1 de pe Sos. Giurgiului nr. 131 a fost somata sa indeparteze deseurile din constructii si sa readuca spatiul respectiv la starea initiala.

Nu ne bucuram pentru raul altuia, sa fie clar, si ne referim aici la firma de constructii amendata, dar se pare ca fara masuri dure, lucrurile nu functioneaza deloc bine cam pe nicaieri in Romania. Pe de alta parte, ne bucuram ca sesizarile pe care le publicam sunt tratate cu seriozitate de catre administratia locala.

Iata punctul de vedere integral primit de la purtatorul de cuvant al Primariei Sectorului 4 pe marginea articolului nostru publicat ieri:

2 Comments

  1. Vlad

    September 28, 2017 at 12:06 pm

    Foarte frumos

  2. Marius

    September 28, 2017 at 1:39 pm

    Excelent!!! Autoritatile au devenit reactive in loc sa fie proactive. Sunt curios de ce nu s-au sesizat dirigintii de santier sau reprezentantii primariei, care au ca indatoriri urmarirea lucrarilor. De asemenea, sunt curios de ce dureaza lurarile de un an de zile, in conditiile in care majoritatea lucrarilor de reabilitare au termen de executie de maxim 6 luni. Din adresa trmisa de primarie rezulta ca firma de constructii nu a fost amendate si pentru alte aspecte, cum ar fi: lipsa plasei de protectie la schela, lipsa panou identificare santier( poate este montat intr-o alta zona si nu este vizibil in poza), lipsa echipament protectie muncitori(se observa in poza un muncitor care are o sapca in cap, acolo unde ar fi trebuit sa fie o casca). In masura in care credeti ca Primaria trateaza cu seriozitate articolele Dumneavoastra, solicitati informatii cu privire la : Data inceperii lucrarilor ( mai precis, ordinul de incepere si eventualele ordine de sistare, termenul de executie, programulde faze determinante(ISC), firma care executa lucrarile, subcontractorii declarati, dirigintele de santier (sau firma de dirigentie) si persoana din primarie care raspunde de aceasta lucrare. Sper sa ma insel dar, cred ca veti constata ca termenul lucrarilor este depasit, muncitorii care lucreaza sunt angajati ai unei firme care este subcontractor al unui alt subcontractor ( de cele mai multe ori fara sa fie avizati la primarie), dirigintii de santier nici macar nu autrecut pe la lucrare, iar ISC-ul a partivcipat la programul de faze din birou, uitandu-se la niste poze, in cel mai fericit caz. Totodata, constructorul este obligat sa incheie un contract cu o firma de salubritate pentru indepartarea gunoiului, iar acea firma ar trebui sa le puna la dispozoitie un container pentru evacuarea deseurilor. O zi buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 × 2 =