Update: greva de avertisment la metrou are loc joi dimineata!

Greva la metrou

UPDATE: Greva de avertisment a lucratorilor de la metrou va fi JOI intre orele 4.00 si 6.00 dimineata, dupa cum au declarat, dupa negocierile esuate de astazi, reprezentantii sindicalistilor. Ramane sa vedem cand intentioneaza sindicalistii sa faca si greva generala, care va paraliza cu adevarat traficul in Bucuresti.

Sindicalistii de la Metrou ar putea declansa greva de avertisment la mijlocul aceste saptamani, daca negocierile cu conducerea Metrorex privind cresterea salariilor angajatilor vor esua. Astazi are loc o noua runda de negocieri, ultima, de altfel,  intre sindicalisti si managementul Metrorex, asa ca in urmatoarele ore vom vedea daca se ajunge la un consens sau daca Bucurestiul va fi paralizat de o greva la metrou in aceasta saptamana.

Greva la metrou, ultimele negocieri!

Va reamintim ca angajatii Metrorex au cerut initial o majorare de 42 la suta a salariilor, iar vineri (9 noiembrie), au cedat din procent pana la 21 la suta. Contraoferta Metrorex nu a fost insa decat de 18 procente, nivel considerat inacceptabil de catre sindicalisti.

“Luni avem sedinta si apoi in 48 de ore putem declansa greva de avertisment, ceea ce inseamna joi dimineata”, a declarat, vineri, Ion Radoi, Presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM).

Liderul sindical sustinea in acelasi timp ca ajungerea la un compromis este de preferat, mai ales in conditiile in care “nimeni nu doreste declansarea grevei”. Paradoxal, insa, acelasi lider sindical anunta, tot vineri, ca exista un consens de 93% printre angajatii Metrorex pentru declansarea grevei”.

Articolul se actualizeaza

CITESTE SI: Sindicalistii de la Metrou: Lunea trecuta, din cauza unei bielete, riscam sa aruncam 2.000 de oameni de peretii subteranului

1 Comment

 1. mee

  noiembrie 12, 2018 at 12:43 pm

  sa dea naiba de nu ar merita dati toti afara… pana la ultimul!

  asa face de fiecare data metrorexu… si si-au tras niste salarii de-a dreptul nesimtite…

  si marire cu 40% e efectiv o magarie fara margini….

  vreti salarii ca in afara?! da oferiti conditiile dinafara jegurilor?! avem metrou pe sub tot bucurestiu?! avem 3 linii de kkt si ne credem paris sau bruxelles….

  hai sictir!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

fourteen − nine =